torsdag 4 augusti 2016

Sova, äta och leka

Nu har vi börjat komma in i rutinerna. Det är helt sjukt vad tiden går fort när man har barn. Det mesta handlar om fokus på vår lilla dotter. Hon som ligger i spjälsängen nu och sover som en groda men grymtar till som en gris ibland.

Dagen börjar klockan fem på morgonen då hon ska ha välling och medicin. Sen somnar hon om till klockan nio då är det dags att gå ner till frukosten och äta rice porriage som är en typ av risgröt som hon får med lite grönsaker i. Sen går vi upp till hotellrummet och leker till klockan elva. Sen är det dags för henne att sova mellan klockan elva till ett. Därefter brukar vi skypa med vänner och familj en stund innan vi går ut en sväng. När vi kommer tillbaka behöver hon bada för hon rinner av svett. Sen blir det lek och fruktpure vid tre. Hon lite sover lite till mellan fyra till fem sen är det dags för rice porriage igen. Simon hämtar mat till henne på närliggande restaurang 5 kr kostar det och hon äter tills maten är slut.

De senaste dagarna har vi varit på restaurang på kvällen tillsammans med ett annat svenskt par som också adoptera det har varit skoj att få lite social kontakt. Hon finner sig väl att vara ute och håller sig lugn om hon får lite riskex som man smular till henne. Vid åtta går hon och lägger sig och sover till fem. Jag hoppas verkligen detta håller i sig när vi kommer hem efter tidsomställningen. 

Igår gick vi med henne till läkaren för uppföljning om hon ska ta mer hostmedicin eller inte eftersom hon fortfarande är rosslig. Läkaren var mycket noggrann och lyssnade på hennes lungor väldigt länge så Leia blev rädd eftersom hon kom så nära henne. Kråkodiltårar kom men det gick trots allt bra även fast de är lite mer hårdhänta än i Sverige. De kollade även i hennes öra för hon har kliat mycket i det ena örat och vi har inte vetat om det har varit ticks som hon har haft men tydligen har hon infektion så nu har hon fått antibiotika igen. Jag tror inte det skulle ha skrivits ut i Sverige. Sen sa läkaren att hon hörde på hennes lungor att hon troligtvis kommer utveckla astma i framtiden (!?). Nä, jag tror först på det  när vi har varit hos en svensk läkare. 

Jag måste säga att sjukvården är mer effektiv här än i Sverige. Vi kom dit stod i kö ca 5 min och fick träffa en läkare ca 30 min senare och då hade vi inte ens bokat en tid och kom efter klockan ett på dagen! När vi kom tillbaka vid tre kom både Simon och jag på att vi hade glömt av att äta! Ha ha ni förstår vem det är fokus på så Simon sprang i väg till ett närliggande köpcentrum och köpte mat till oss.

Nu är det bara två dagar kvar innan vi beger oss hemåt, ska bli så skönt att komma hem! 

4 kommentarer:

 1. Krokodiltårar betyder att man fejkar gråt trots att man inte är ledsen på riktigt, att man bara spelar ledsen. Är det verkligen det du menar att hon gör? https://sv.wikipedia.org/wiki/Krokodilt%C3%A5rar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej självklart inte. Hon var ledsen på riktigt.

   Radera
 2. Vilken tråkig kommentar Maria.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att det blivit dags att åka hem. Hoppas att hemresan går smidigt.
  För övrigt tycker jag att kommentaren från Maria var onödig. Du har en fin blogg och delar med dig så fint av er resa.

  SvaraRadera