lördag 30 juli 2016

Dagarna som har gått

För det första vill vi tacka för allla grattishälsningra och all positiv respons vi har fått. Jag har förstått att det är många som har uppskattat att få följa oss. Jag har funderat mycket fram och tillbaka om jag lämnar ut oss för mycket men sen vet jag själv hur viktigt det är att få läsa och få en bild hur det är att adoptera. Jag har läst många bloggar som precis som vi har längtat och kämpat och det ger en tröst att veta att det är fler som finns där ute som är i samma situation. Jag börjar förstå de som tidigare har sagt att adoptera är en fantastiskt sätt att bli föräldrar på. Jag har i och för sig inte fått barn på något annat sätt tidigare men det känns väldigt speciellt att vi har blivit valda av Leias biologiska mamma att ta hand om henne. Det känns så skönt att vi har så mycket information och att Leia kan ta kontakt med den biologiska mamman om hon vill i framtiden.

Dagarna som har gått har flutit på men oj vad det är att göra :) Vi måste hålla koll på hennes mat och sovschema och just nu är det också hostmediciner som ska tas var 4:e timme. Vi som inte är vana att ha våra liv styrda har nu fått tänka om, men samtidigt väldigt skönt att få ett schema med hennes rutiner som hon är van vid. Vi var ute och åt med en familj som är här samtidigt som oss och då fick vi plötsligt tänka efter vilken tid som skulle passa bäst för att inte rucka på hennes rutiner för mycket.

Det händer mycket i Leias liv nu. Det är mycket intryck och vi måste tänka på att allt hon gör är nytt för henne. Vi försöker hålla oss inne så mycket som möjligt för värmen är olidlig här. Men vi måste äta så i förrgår var hon på restaurang med den andra svenska familjen här som vi lärt känna. Hon var ganska snäll men blev lite otålig och fick ett typ av riskex som hon har fått när hon var på barnhemmet. Då satt hon lugnt och vi kunde äta. Vi var även på en lekplats sen på kvällen så hon fick prova en gunghäst som hon tyckte var kul. Hon fick även prova på att åka vagn det var svettiga föräldrar som försökte spänna fast henne så fort som möjligt men det gick bra så fort vi hade förstått hur knäppningen fungerade.

Efter restaurang besöket var det dags för henne att lägga sig. Det gick bra och hon somnade relativt snabbt trots mycket intryck under dagen. Hon vaknade en gång på natten och skrek men jag tog upp henne och lugnade henne sen somnade hon gott.

Igår var vi ute på nya äventyr vi åkte tunnelbana för att hitta ett köpcenter att gå i. Det var två byten men tog lång tid eftersom vi åkte hiss istället för rulltrappor. Denna utsikten såg jag när vi stod och väntade på tunnelbanan. Simon tyckte det såg ut som ett datorspelsvy och jag håller nog med honom.

När vi väl hade tagit oss till köpcentrumet åt vi lite glass och det var gott att svalka sig lite. Vi stannade inte så länge i köpcentrumet för Leia var otålig av att sitta i vagnen och vi var helt slut så vi åkte hem igen. Hon somnade i vagnen på väg hem så det var tur. 

Jag köpte små burkar som man kan sätta in i varandra till Leia innan vi åkte. Oj vad hon gillar att sitta och plocka med burkarna och igår lärde hon sig hur man skulle göra för att få i de i varandra. Utveckligen går snabbt framåt. Hon kan själv ställa sig upp och går och håller sig längs väggarna så det dröjer nog inte länge förens hon går.

Inatt har hon vaknat och skrikigt 3 gånger men blir lugn om man tar upp henne ur sängen och tröstar henne en stund och sen lägger ner henne. Jag vet inte om hon har mardrömmar eller om hon vill kolla av om vi verkligen är där för henne. Det är svårt att veta hur mycket intryck hon klarar av men och andra sidan vi vill inte isolera oss på hotellet heller för då lär hon få en chock när vi ska åka hem. Vi ska först åka taxi, flyga i 13 h sen byta flyg i Amsterdam och sedan åka taxi igen innan vi äntligen är hemma. Usch, fasar för hemresan men hoppas den ska gå bra fast vi lär vara helt slut efter resan.

Sen ska vi äntligen få komma hem så hon får se sitt rum och bekanta oss med sin hemmiljö. Det ska bli skönt. Vi börjar få hemlängtan nu. Ska bli skönt att komma hem och få rutiner och framför allt slippa den fuktiga värmen. Som tur är finns FaceTime och Skype så vi kan hålla kontakt med familj och syskon så de kan se Leia. 
1 kommentar:

  1. Snart är ni hemma med er fina dotter och en ny härlig tid hemma börjar! 💕

    SvaraRadera