tisdag 26 juli 2016

Första träffen med Leia

Igår var en nervös dag. Den 25/7 träffade vi Leia för första gången. 

Vi började med att äta frukost på hotellet sen gick vi upp på hotellrummet och tog det lugnt. Jag bloggade lite och Simon slappade. Vid lunchtid bestämde vi oss för att gå och äta en bit mat. Vi beställde in maten men både jag och Simon var så nervösa att vi inte kunde äta något så vi lämnade större delen av portionen. 

Sen var det äntligen dags! Vi beställde en taxi och åkte ut till barnhemmet. Så här nervösa och förväntansfulla var vi: 

Självklart kom vi 20 minuter tidigare så vi passade på att gå och köpa vatten. Barnhemmet såg inte ut som vi alls förväntade oss. Det satt ihop med mindre fina hus och vi hade fått för oss att huset skulle ligga fristående. Nervös var vi när vi ringde på klockan för att komma in. Vi fick sitta nere i foajén medan receptionisten ringde efter Franky. Det var varmt och fuktig så vi varma och svettiga. När Franky kom ner hade han Leia i famnen. Overklig känsla! Vi hälsade på henne och hon var lite blyg. Franky visade tygalbumet för henne som vi tidigare har skickat ner med bilder på oss. Han pekade på bilden och sa Mamma och pekade sedan på mig och gjorde samma sak med Simon men sa Pappa. Leia kollade på bilderna och sedan på oss. Vi åkte sedan hissen upp till andra våningen där barn mellan 0-1 år är. Vi fick sätta oss med Franky och Leia på en madrass i köket och vi började leka med henne. Franky var med de första 5 minuterna sen gick han fram och tillbaka i köket. Leia höll stenkoll på honom men det fungerade ändå bra att leka med oss. 

Leia var tyvärr förkyld och hade feber men var vi gott mod. Hennes vårdare började med att tvinga i henne medicin det var mindre roligt att se men hon lyckades få i sig den. Efter det satt Leia i mitt knä och det var dags för fruktpure. Simon matade henne och det var inte helt lätt att få henne att gapa. Personalen gav tips att man skulle säga AMAMA som betyder äta om fattade jag rätt. Hon fick i sig lite av purén innan vi gav upp. 

Sen var det dags att fira hennes 1-årsdag! De hade bakat en typ av sockerkaka och satt den i mitten av rummet. Sen låg det typ 8 barn i olja åldrar från 0-1 år runt tårtan. De satte på Leia en partyhatt och satte på en bandspelare med happybirtday på engelska och kinesiska. De tände även ett ljus på tårtan till henne det ville hon genast dit och hämta så det gällde att hålla rätt på henne. Sen satt alla barnen i ringen och åt en bit av kakan och vi fick också smaka.

Efter det lekte vi med henne en stund till innan det var dags för bad. Personalen sa att hon lätt blir svettig och att hon inte tål värmen så bra. Hon måste duscha 3 gånger/dag nu när det är så varmt (!). Hon hade nappen i och när personalen sa till henne att spotta ut nappen gjorde hon det. Hon duschade sedan i en vask och vi fick vara med och se på. Det var inga problem och hon gillade att få vatten på sig, kanske inte så konstigt om man duscha 3 gånger/dag.

Sen var det dags för lek igen och efter en stund blev hon så trött att hon somnade i Simons knä en stund. Hon vaknade till sen och då bar vi in henne i sängen och hon vinkade hej då till oss. Det skar lite i hjärtat att lämna henne där men vi skulle ju besöka henne dagen efter.

Både Simon och jag log hela vägen hem och hela kvällen. Vi fattar inte vad som har hänt och att vi nu verkligen har träffat vår dotter. Vi är som i en liten bubbla.

Sammanfattning av dagen går inte att beskriva. Det är så många känslor i omlopp men den här bilden är rätt talande. 
2 kommentarer: