tisdag 26 juli 2016

Gårdagen

Igår var en jobbig dag. Den bestod av många känslor på en gång. Det var glädje, lycka, sorg och nervositet. Det gjorde det inte bättre av för lite sömn, mat och vatten.

Dagen började dock bra. Vi träffade Leia och när hon såg att vi kom genom glasdörren kröp hon mot den och ställde sig och upp tittade på oss. Det kändes som om hon kände igen oss och det kändes bra. Sen matade jag henne med risgröt och hon åt upp nästan allt men sen vägrade hon ta det sista så en av personalen fick komma och ge henne det sista. Vi lekte med henne i ca 2 timmar och sen var det dags för henne att sova. Vi fick lägga henne i sängen och vinka hej då innan vi gick. Efter det så hade vi 3 h lunch innan vi skulle bege oss ut från Tapei för att träffa den biologiska familj och hennes systrar.

Ja, vad säger man, det var varmt, väldigt varmt, men tillslut hittade vi en restaurang som hade AC men det blev inte mycket ätit denna dagen heller. Vi har nog gått ner ett par kilo både Simon och jag på denna resan, vi blir inte så sugna på att äta när det är så varmt. Efter maten var det dags att  åka med Franky ut från Tapei. Det tog ca 1 timme med bil. 

När vi kom fram så fick Franky inte tag i socialsekreteraren och visste inte var vi skulle vara. Det händer ju mig titt som tätt i mitt jobb att man inte vet var man ska vara när det är ett möte så jag tänkte inte så mycket på det. Det enda som var jobbigt var värmen och så ville vi bara att mötet skulle vara över. Simon hade andra tankar han var rädd att den biologiska mamman hade ändrat sig och att det var därför som det tog så lång tid. Det var tur att det inte var så!

Vi kom in i ett rum som var extremt varmt (du skulle ha dött Quittberg!). Så där satt vi nu mitt emot den biologiska mamman och hennes syster i skinnsoffor (svetten rann nästan ner från ryggen och vi klibbade fast i soffan). Märklig känsla, märklig situation men trots den konstiga känslan så gick mötet bra. Socialsekreteraren tolkade mellan oss och de ställde många frågor till oss så det kändes som det var viktigt för de att Leia kommer till en bra familj och det ska vi se till att hon kommer till! Vi ställde även frågor till den biologiska mamman som Leia kan ha nytta av i framtiden. Mötet avslutades med att vi alla tog ett kort så det känns bra att visa Leia i framtiden. Mötet gick mycket bättre än förväntat och det kändes bra tillslut och det känns så fint att de nu lämnar över ansvaret för Leia till oss. Vi känner oss utvalda och ska göra allt för att Leia ska få ett bra liv i Sverige hos oss! 

1 kommentar:

  1. Vad fint! Ni kommer att bli de allra bästa föräldrar för Leia!! ❤ Måste varit jättetufft att vänta på ett sånt jobbigt möte. Jag har verkligen känslorna utanpåliggande jag sovit och ätit dåligt.

    Stor kram

    SvaraRadera