torsdag 21 juli 2016

Första skypesamtalet

Idag skypade vi med Leija för första gången. Vi fick reda på att de skulle ringa vid kl 9 på morgonen. Jag ville vara ute i god tid som vanligt och frågade vid 20 i nio om Simon hade riggat datorn. Japp, allt var klart och så provade att skypa med varandra mellan datorn och Ipaden och allt verkade fungerar. Mitt i allt så ringde barnhemmet. Simon fick panik för där satt han i jeans utan tröja på sig. Snabbt hämtade han skjortan och skulle knäppa alla knapparna medan jag flög upp från sovrummet in till Leijas rum och skulle hitta knappen så vi kunde svara. Innan jag lyckades svara hann de lägga på. Attans också men Simon hade lyckats få på sig skjortan och vi ringde tillbaka och de svarade direkt.

Där satt Leija i en röd blommig klänning i knäet på en man som heter Franky som är socialarbetare. Det var en konstig känsla att få se henne "live". Vi fattar fortfarande inte att vi kommer få hämta henne och att hon sedan ska bli vår!

Hon har tydligen inte varit i så många rum än det rummet där hon sover, äter och leker i berättade Franky. Han berättade att Leija var så rädd att hon skakade när han hade tagit in henne på kontoret. Men när vi såg henne tyckte jag att hon inte såg så rädd ut. Franky försökte få Leija att titta på skärmen men det var lättare sagt än gjort. Hon var mer intresserade av riskexen som hon fick och även leksakerna som fanns på bordet framför henne. Franky tyckte att vi skulle sjunga en sång för att få hennes uppmärksamhet. En sång, vilken ska man ta tänkte jag, och det första som poppade upp var lilla snigel. Så där satt vi framför datorn på golvet och sjöng lilla snigel akta dig... Hon kollade väl till på datorn i några sekunder och undrade vad de var för falsksjungande människor sen återgick hon till att leka med sina leksaker.

Hon hade tygalbumet som vi skickade ner till henne och lekte med det. Franky visade bilden på oss i albumet och pekade sedan på skärmen för att hon skulle se oss några sekunder i alla fall. Han sa "mamma" " pappa" och pekade på oss (märklig känsla). Franky undrade om vi ville se henne innan onsdag men Simon babblade på om att vi skulle ha några dagar innan på oss att komma in i rytmen i och med tidsomställningen, men sen när vi la på så funderade vi på om det kanske är bra att hon ser oss så många gånger som möjligt innan vi får henne eftersom hon är rädd för främlingar. Vi ska försöka be Barnens Vänner att fråga om mailadresen till Franky så vi kan ta kontakt med honom.

Vi frågade Franky om Leija kunde få med sig ett påslakan så vi kan ersätta det men tydligen är det så varmt så de använder inga påslakan eller täcken. Han sa att hon kommer få med sig tygboken och fåret som vi skickade ner samt välling och en napp. Hon har haft tygboken och fåret i sängen så det känns ändå skönt att det är välbekanta saker för henne. Vi frågade även om de behövde någon speciellt till barnhemmet som vi kan ta med oss men det behövdes inte, han tyckte dock att vi skulle ha med oss presenter till personalen så vi får hitta på något innan vi åker imorgon. Jag har redan köpt ett halsband med silverhjärta ifall det är någon speciell som har tagit hand om Leija.

Nu är jag i full gång med packning. Simon ska jobba sin sista dag imorgon innan vi flyger från Kastrup vid 16,30 till Amsterdam. Därefter flyger vi direkt till Taipei och beräknas vara framme runt 9 på morgonen på lördagen (svensk tid) och kl 15 lokal tid.
Kram på er alla!

12 kommentarer:

 1. Blir alldeles varm inombords❤️ Så härligt att ni fått skypa med er lilla flicka, och snart har ni varandra. Önskar er en lycklig resa och lär vara inne här och lusläsa varje inlägg�� Tack att vi får fortsätta följa er. Stor varm kram till er båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ❤️ Det ska bli roligt att följa er också ❤️

   Radera
 2. Vill skicka er båda en stor och varm kram - jag är med er, både i hjärtat och i hjärnan =) Lycka till - allt blir så bra! Kram Mia (Regnér)

  SvaraRadera
 3. Lycka till med allt! Jag hoppas att du har fått mina mail med tips och info från vår resa. Snart är ni framme hos er dotter måste kännas härligt (lite spännande och nervöst också förstås) efter så lång väntan. Hälsningar Helen

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag fått men har nog glömt att svara dig 😊

   Radera
  2. Så bra! :-) Förstår att ni haft fullt upp med annat. Även om man väntat länge på rb så är det mycket att fixa när det väl är dags.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera