lördag 23 juli 2016

Framme i Taipei

Nu är vi äntligen framme i Taipei och sitter på hotellrummet.

Planet blev försenat från Amsterdam igår eftersom de hade tekniska problem. Jag som aldrig har flugit så långt blev nervös när de pratade om tre olika tekniska problem men tillslut löste det sig och vi kom iväg ca 1,5 h senare än beräknat. Jag tog min kollegas råd och tog en Gin och Tonic och sen sov jag gott i drygt 3 timmar. Flyget gick bra men det var drygt att sitta stilla så länge och sova går knappt att göra sittande men lite sömn blev det från och till. På planet fick vi fylla i ett migrationsformulär där vi fick uppge namn, adress, personnummer och vad vi jobbade med. Vi fick fylla i vad vi skulle göra i Taiwan och då fick vi skriva adoption. 

Sen kom vi av planet i drygt 35 gr hetta och det kändes som att gå in i en bastu. På flygplatsen har de tack och lov AC eftersom vi fick ställa oss inne lång kö:
När vi väl kom fram fick vi lämna formuläret och svara på hur länge vi skulle vara i Taiwan. Sen blev vi fotograferade och fick lämna fingeravtryck innan vi fick hämta våra väskor.

Lite andra destinationer än vad man är van att se när man reser: 

Vi blev sedan upplockade av Henry som körde oss in till Taipei och hotellet. Så här glad var Simon att vara framme:
Känns skönt att slippa hitta dit själv efter en sån lång flygning. Det tog ca 45 min att ta sig in till Tapei från flygplatsen och jag fotade lite under tiden:Efter lite hastiga filbyten så lyckades vi komma fram till hotellet! 
Det är ett lägenhetshotell med ett litet kök så det känns bra.

Toaletten har tillbehör så man kan både bli sprutad i ändan och blåsa sig torr! 

Vi bor på 8:e våningen och har denna utsikten.

Nu på kvällen (lunchtid svensk tid) gick vi och åt en bit mat:

Vi körde ribs och lax idag men imorgon ska vi nog testa på dumplings. 

När vi handlade vatten köpte vi snacks som vi inte kunde motstå:

Vi hann inte provsmaka något för Simon sover redan. Imorgon ska vi turista och på måndag kl 14 ska vi träffa vår dotter för första gången ❤️. Nu är klockan snart 23 här så jag ska också försöka sova.

God natt på er alla! 

6 kommentarer:

 1. Så spännande! Kul att ni berättar så att vi får vara med.

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr! Önskar er all lycka med lilla Leija! Kul att få följa med på er resa!

  SvaraRadera
 3. Så spännande att läsa och superintressant att få ta del av! Varmt lycka till i morgon ❤️

  SvaraRadera
 4. Tänkte bara tacka för att vi får vara med på en liten del av er resa, så otroligt spännande och känslosamt. All lycka till er tre! Vilket hotell är det ni bor på förresten? Howards?

  Med vänliga hälsningar

  Tuva Welin från Umeå

  SvaraRadera
 5. Så spännande och roligt att få följa er! Stort lycka till! Minns så väl vårt första möte med Alma, har aldrig varit så nervös tror jag! Rädd och överlycklig på samma gång. Ta hand om er, alldeles snart har ni Leija i er famn 💕

  SvaraRadera