torsdag 28 juli 2016

Leias första bilresa

Igår var det dags för Leia att åka taxi med oss till hotellet och vara där ett par timmar.

Dagen började med att vi tog taxi ut till barnhemmet. Taxi chauffören körde ryckigt och tog en lång väg genom centrum istället för att ta motorvägen ut. När vi väl kom fram till barnhemmet var vi båda ganska illamående. Leia hade kräkts på eftermiddagen igår så när vi skulle mata henne vägrade hon äta maten. Istället för risgröt fick hon någon annan typ av gröt och då gick det bra. Direkt efter det sa Franky att det var dags att åka. Vi trodde att vi skulle vara på barnhemmet några timmar innan vi skulle åka men så var det inte. 

Vi klev in i taxin och eftersom de inte har några bilbarnstolar så fick jag hålla Leia i knäet. Det kändes inte helt bekvämt men det hände som tur var inget under vägen. Leia var trött så hon somnade på vägen. När vi kom fram vaknade hon när vi klev ur bilen.

Franky var med ca 20-30 min på hotellrummet för att se att allt gick bra. Det kändes lite ovant när någon kollar på oss när vi leker men det gick bra. Man märker att Franky är väldigt fäst vi Leia och säger själv att hon liknade hans egen dotter. Leia tycker mycket om honom också och blir alltid glad när hon ser honom. Franky sa att Leia troligtvis inte kommer sova under dagen eftersom det har blivit för mycket intryck för henne. Han sa även att vi skulle ringa om det var något och att vi var tvugna att ge henne hostmedicin och någon medicin som hon får för infektion. 

När Franky hade gått pustade vi ut. Det kändes skönt att det bara var Simon och jag och Leia. Det är så mycket distraktioner på barnhemmet. Vi lekte en stund sen gick vi till sängen och hon somnade snabbt. 
Efter hon vaknade gav jag henne välling. Hon var nöjd över att få välling och blev lugn efter det. När hon hade ätit var det dags att fixa någon lunch till oss. Vi gick ut i den 35 gradiga hettan och jag bar henne i bärselen för första gången. Det var mysigt att bära henne mage mot mage men sjukt varmt. Vi var rejält svettiga om magen både hon och jag även fast det bara tog 5 minuter att gå till ett närliggande köpcentrum här. Vi köpte en macka på subway och gick hem igen och åt. Det är underbart att ha AC på hotellrummet särskilt också eftersom Leia inte tål värmen så bra. Hon svettas enorm mycket så när vi kom tillbaka var vi tvungna att byta kläder på henne och bada.

Hon älskar verkligen att bada så det var inte svårt att få henne dit. Vi har lärt oss att det typ heter "pompom" när hon ska bada så det är bara att säga det så vet hon vad som är på gång.

Resten av eftermiddagen bestod av lek innan det var dags att bege sig tillbaka till barnhemmet. Taxiresan tillbaka gick även bra eftersom hon somnade gott i mitt knä. När vi kom tillbaka matade vi henne eftersom hon ska ha kvällsmat vid 17. Sen satte vi ner henne i spjälsängen och vinkade hej då. Det kändes inte helt bra att lämna henne där eftersom hon blev lite ledsen men vi visste samtidigt att vi skulle hämta henne morgonen efter.

Innan vi skulle gå fick vi lite saker med oss så som hennes pass, en cd-skiva med bilder de har tagit på Leia och även oss under de här dagarna. Det märks att Leia har varit ett mycket omtyckt barn och alla i personalen är mycket måna om henne. Det har också varit en kvinna som heter Yuemei som har haft en speciell relation till Leia. Hon har tagit upp Leia på 3:e våningen och lekt med henne ensam. Innan jag åkte från Sverige så köpte jag ett halsband med ett silverhjärta ifall det var någon speciell som hade tagit hand om henne och nu vet vi att det är Yuemi som kommer få halsbandet. Franky gav oss en gåva som Yuemi hade köpt till Leia. Hon fick ett halsband och ett armband, så fint minne det kommer att bli. Vi träffade henne bara som hastigast dagen innan men hon ville inte vara med på kort. Jag tror hon tyckte det var jobbigt att Leia skulle flytta eftersom de har den där speciella relationen.

Det är så mycket känslor som följer med adoption. Man märker att Leia har blivit väldigt bra omhändertagen och att hon har varit äskad under sin tid på barnhemmet.

Kvällen avslutades med en njutning av god mat. Det kanske var den sista kvällen i lugn och ro på en restaurang? 

3 kommentarer:

  1. Så underbar bild på pappa Simon och Leia ❤️

    SvaraRadera
  2. Blir alldeles tårögd ❤️ Vad mysigt att ni får göra lite vardagliga saker med Leia, som att bada och mata henne. Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken söt tjej! Personalen på barnhemmet verkar vara så måna om barnen.

    SvaraRadera