torsdag 28 juli 2016

Idag blev vi en familj!

Idag den 28/7 blev vi en familj! 

På natten blev det inte mycket sömn som vanligt. Dagen D var här! I 8 år har vi kämpat och längtat efter att bli en familj och nu var det dags! Vid 9 skulle vi vara på barnhemmet sen skulle vi få med henne hem för gott! 

Vad händer då? Jo min mage är i uppror eftersom jag åt något olämpligt dagen innan. Panik! Det är ju dagen D inget får gå fel nu!! Som tur hade jag med mig Dimor så efter en stund gick det bättre och vi kunde sätta oss i en taxi till barnhemmet. Men vi åkte dit på tomma magar för frukost var inte att tänka på! 

När vi kom så väntade Leia på oss i sängen. Det var inga problem att få i henne maten och därefter var det dags att åka. Personalen gjorde i ordning henne och satte på henne en fin gul klänning och satte dit en rosa rosett på henne. Så himla fin hon är! Vi tog kort med personalen och henne och de använde även sina privata mobiler för att fotografera henne. Ännu ett starkt intryck av hur älskad hon har varit på barnhemmet. Vi tog även kort på Franky och henne.
Man såg att han försökte vara professionell men jag förstod på honom att Leia har betytt mycket för honom även fast han inte försökte visa det så mycket. Som socialsekreterare verkar han vara mycket engagerad i barnens liv och han känner barnen mycket väl vilket känns väldigt fint.

Leia fick även en tekanna och en kopp av Yuemei och ett par skor. Känns så fint att kunna spara de sakerna till hennes Taiwan låda. Hon fick även en mobil i papper med apor på. Sen fick vi vaccinationskort och en bok om Cathwel.

Det som nästan var bäst var att Jane, som även är socialsekreterare, hade gjort en scrapbooking bok till Leia. Det var bilder på henne och hennes biologiska mamma och mostrar. Det var foto på Leia under tiden på barnhemmet och i slutet var det olika små meddelande till Leia från personalen. Inte ett öga var torrt efter man hade läst den boken.

Det var lite sorligt att säga hej då till personalen på barnhemmet. De har varit så snälla mot Leia och oss under den här tiden. Vi hade köpt lite fika (kex och pepparkakor) från Ikea till personalen. Till barnen hade vi köpt lite pussel, någon bok och en träleksak. De uppskattade gåvorna och jag hoppas barnen kommer att uppskatta det.

Efter att alla hade vinkat tagit kort så var det dags att gång till läkaren. Leia har som sagt varit lite sjuk med förkylning och feber. Hon skulle därför besöka doktorn innan vi tog hem henne. Franky sa att det var nära att gå så jag tog henne i famnen sen gick vi ifrån barnhemmet i 35 gradig värme. Både hon och jag var supersvettiga innan vi äntligen kom fram. Svetten rann från både min och Leias panna. 

Läkaren lyssnade på hennes lungor och kollade henne i öronen och i halsen. Sen satte de in en sug i hennes näsa för att få bort allt som satt i näsan det var inte upskattat och stora krokodiltårar kom. Läkaren tyckte att vi skulle fortsätta med medicinen i 3 dagar till och vi gick till Apoteket och fick den utskriven. Där var en tant som bara hade en tand i munnen som tyckte Leia var mycket söt. Hon kom lite för nära så Leia gallskrek och krokodiltårarna kom igen.

Sen var det äntligen dags att bege oss hem med taxi. Å vad jag älskar AC det var underbart att sätta sig i en taxi och äntligen bege sig hemåt som en familj!

När vi kom till hotellet var det dags för Leia att sova och det gick hur bra som helst att lägga henne i spjälsängen. Hon somnade på ett par sekunder. Det var så skönt att det bara var vi nu och slippa åka fram och tillbaka till barnhemmet. 

När hon vaknade var det dags för välling. Hon brukar själv ligga i sängen och ta upp flaskan med båda fötterna och mata sig själv. Men för att jobba med anknytningen ligger hon istället i mitt knä och jag försöker hålla nappflaskan och titta henne i ögonen. Man märker att de är en ovan situation och att hon flackar fram och tillbaka med blicken men så plötsligt tittar hon mig djupt in i ögonen och kärleken börjar växa mellan oss. De ögonblicken är som bäst. De varar bara en stund men de stunderna kommer bli längre när tiden går. 

Man märker att Leia tyr sig mycket till Simon så han verkar vara favoriten även fast det går bra med mig också. Hon är pappas flicka och jag är övertygad om att hon kommer linda honom runt sitt lillfinger i framtiden. Han lär inte kunna säga nej till henne.

Efter lek och matning så var det dags för nattning. Det gick bra och hon somnade snabbt. Hon vaknade bara en gång i natt och var säkert rädd men jag tog upp henne och tröstade henne en liten stund sen satte jag ner henne i spjälsängen och hon somnade snabbt. Hon vaknade sen vid kl 05.00 då ska hon ha välling enligt schemat så det stämde exakt. Jag hade svårt att somna om efter det och skrev detta inlägget istället. Men jag somnade sen framåt morgonen tills det var dags att stig upp vid kl 9. Sen var det dags för hennes gröt igen. 

Idag var det 16 år sedan jag och Simon träffade varandra för första gången och nu är vi 3 i familjen!

Välkommen Leia till Hultgren familjen!



16 kommentarer:

  1. Tårarna rinner nedför mina kinder när jag läser 😢❤️❤️❤️❤️ Stort grattis!! Ni är så värda att äntligen få bli 3! Stor kram

    SvaraRadera
  2. Så underbart att läsa, jag är helt tårögd. Och helt fantastiskt att se bilder på dig och Leia tillsammans, hon har kommit till världens bästa familj. ❤️ Grattis till er alla tre!

    SvaraRadera
  3. Hej! Stort grattis till er alla 3! Så roligt att läsa din/er blogg :) Är själv i adoptoptionssvängen men bara gjort den obligatoriska föräldrautbildningen än sålänge, men i höst väntar medgivandeutredningen. Ska bli spännande att läsa när ni kommit hem och så. Ha det gott :)
    Med vänlig hälsning Anna

    SvaraRadera
  4. Så fint att få se er tillsammans. Jag blir så rörd och glad av att läsa ditt inlägg. Underbart att ni fått er fina Leia nu. Så gullig hon är! Stort grattis igen hela familjen! 😍❤️

    SvaraRadera
  5. Grattis! Så underbart söt hon är, jag förstår att allt är känslosamt! Vi har en dotter från Colombia, och ska hämta lillebror den 24:e augusti i Taipei.

    Med vänliga hälsningar
    Tuva

    SvaraRadera
  6. Åh, så bedårande.
    Hej Leia! <3
    Så fint att läsa om matandet och anknytningen. Blir alldeles berörd.
    Kram till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, just ja. Det var visst mitt "vanliga" konto jag var inne på. Det är storkbloggerskan, alltså :D

      Radera
  7. Grattis till att ni nu är en familj! Dimor är en fantastisk liten medicin 😉.

    SvaraRadera
  8. Grattis till världens finaste lilla tjej!

    SvaraRadera
  9. Jag har följt er sedan jag insåg att vi skulle bli ett av de par som måste kämpa för barn och detta var så underbart att få läsa! Din dotter är ljuvlig!

    Själv fyller min son två månader idag och jag gläds för oss båda.

    SvaraRadera
  10. Stort grattis fina ni till er underbara dotter!! En underbar men omvälvande tid väntar er nu, njuuut! ❤️

    SvaraRadera
  11. Det är så känslofyllt att läsa dina inlägg,Sara. Jag kan inte ens ana hur är för er. Att få uppleva allt. Att äntligen få träffa er dotter. Leia. Stort grattis. Välkomna hem alla tre så småningom. Kram!

    SvaraRadera
  12. Vi känner igen oss, både hotellinteriör, utsikt från gatan och litet pyre i badlakan. Åh, så bra ni har det. Enda skillnaden var att vi tänkte tvärtom vad gällde frukost innan barnhämtning: bäst att äta allt man kan, för sen vet man inte om man hinner! All lycka till!

    SvaraRadera
  13. Vilket sötnos! Stort Grattis!

    SvaraRadera